Skip to content

Metsätila Pohjois-Pohjanmaa, Kärsämäki, Turve-Ristikorpi Luomaneva

  • Kiinteistötunnus317-403-8-96, 317-403-2-47
  • Pinta-ala18,17 ha
  • Metsätalousarvo10 324 EUR
  • Tarjoukset viimeistään07.09.2021 23:59
Klikkaa kuvia isommaksi
Pohjois-Pohjanmaalla Kärsämäellä on myytävänä kaksi vierekkäistä metsätilaa, Luomaneva ja Turve-Ristikorpi, yhteispinta-alaltaan 18,165 hehtaaria. Luomaneva-tila on varattu tuulivoiman tutkimusalueeksi, jota Puhuri Oy kartoittaa yhden tai useamman tuulivoimalan sijoituspaikaksi. Tuulivoimapuiston perustamisesta ei ole vielä lopullisia päätöksiä.

Kysy lisätietoa

Jussi Uusitalo
MTI, Kiinteistönvälittäjä, LKV

Kuvaus

Pohjois-Pohjanmaa, Kärsämäellä sijaitsevat Luomaneva ja Turve-Ristikorpi-tilat ovat käytöstä poistettuja turvetuotantoalueita. Tiloilla on vaihtelevasti taimikkoa ja tiheimmät paikat ovat jo työläitä raivattavia.
Osalla tilaa voidaan täydennysistuttaa mäntyä tai antaa puuston syntyä luonnostaan. Tilan länsireunassa on varttuneempaa metsää jota saisi jo harventaa ja varsinkin polttopuuta saa hyvin tehtyä tältä alueelta.
Leveimmissä ojissa elää vesilintuja ja varsinkin taveja alueella esiintyy hyvin. Tiloilla pinta-alaa riittää ja esimerkiksi pienriistan sekä isompien eläinten pyyntiin on hyvät mahdollisuudet. Ostajalla on mahdollisuus hakea Saviselän metsästysseuran jäsenyyttä.
Metsätilojen maapohjat jakaantuvat kuivahkoihin kankaisiin (VT) 15,7 ha tuoreisiin kankaisiin (MT) 2,5 ha. Maalaji on pääosin turvemaata ja rämettä, joka ravinteisuudeltaan vastaa kuivahkoa ja kuivaa kangasmaata.

Puuston kehitysluokista 12,7 ha (70%) on yli 1.3 metrin taimikoita (T2). Alle 1.3 metrin taimikoita (T1) on 3,7 ha (20%) ja  nuorta kasvatusmetsikköä (02) tiloilla on yhteensä 1,8 ha (10%). Puutavaralajeista pääosa on koivukuitua 152 m3.

Kokonaispuuston määrä Luomaneva- ja Turve-Ristikorpi-tiloilla on arvion mukaan yhteensä 201 m3 ja keskipuuston määrä 11 m3/ha.

Piipsan Tuulivoima Oy suunnittelee Tuulikaarron tuulivoimapuistoa Siikalatvan ja Kärsämäen kuntiin, kuntarajan ja valtatien 4 molemmille puolille. Tuulikaarron tuulivoimapuiston hankealue muodostuu yhteensä neljästä eri osayleiskaava-alueesta, joista kaksi on Siikalatvan ja kaksi Kärsämäen kunnan puolella.

Lisätietoja: Kärsämäen kunta.

Myytävänä olevat Luomaneva- ja Turve-Ristikorpi-tilat eivät kuulu hankealueeseen, mutta Puhuri Oy:n kanssa on Luomaneva-tilalle laadittu sopimus koskien tutkimusalueen käyttöoikeutta, voimalapaikkojen vuokraa ja puistokorvausta. Sopimuksen mukaan Luomaneva-kiinteistö on varattu tutkimusalueeksi, jota vuokralainen kartoittaa yhden tai useamman tuulivoimalan sijoituspaikaksi.

Ajo-ohje kohteelle

 

 


Tee tarjous kohteesta

  • Pinta-ala18,17 ha
  • Metsätalousarvo10 324 EUR
  • Tarjoukset viimeistään07.09.2021 23:59
  • Kiinteistötunnus317-403-8-96, 317-403-2-47
Tarjousaikaa jäljellä:
Tilavahti

Tilavahti

Tilaa tilavahtimme ja saat heti tietoa uusista kohteista! Tilavahti on täysin maksuton palvelu ja voit lopettaa sen milloin tahansa. Sähköpostiosoitteita ei käytetä muuhun kuin myytävistä kohteista tiedottamiseen.

Löydät kaikki kohteemme myös Facebookista.

EtusivuKohteetMetsätila Pohjois-Pohjanmaa, Kärsämäki, Turve-Ristikorpi Luomaneva