Skip to content

Metsätila Pohjois-Karjala, Lieksa Vesakko

  • Kiinteistötunnus422-408-3-8
  • Pinta-ala14,93 ha
  • Metsätalousarvo159 000 EUR
  • Tarjoukset viimeistään08.11.2021 23:59
Klikkaa kuvia isommaksi
Pohjois-Karjalassa Lieksassa Jaakonvaaran kylässä on nyt myytävänä erittäin runsaspuustoinen 14,9 ha:n metsätila sekä kauniit vapaa-ajan rakennukset puutarhoineen. Metsistä löytyy lukuisia luontoarvoja sekä merkittäviä hakkuumahdollisuuksia. Vesakko-tila rajoittuu läheiseen Särkilampeen ja tilalta löytyy myös kirkasvetinen luonnon lähde.

Kysy lisätietoa

Jussi Salomäki
Kiinteistönvälittäjä, LKV

Kuvaus

Myyjä on tehnyt PKS Sähkösiirto Oy:n valtuuttamana Enerke Oy:n kanssa johtoalueen käyttöoikeussopimuksen. Sopimus siirtyy ostajalle sellaisenaan.

Sopimuksen mukaan:

– ilmajohto Jaakonvaarantieltä huvimajan nurkalle vaihdetaan 0,4 kV:n maakaapeliksi,

– kiinteistön läpi, etelä-pohjoinen suunnassa kulkeva, ilmajohto poistetaan noin 330 metrin matkalta

– Jaakonvaarantien reunaaan, noin 565 metrin matkalta ja 10 metrin leveydeltä perustetaan uusi johtoalue 20kV:n ilmajohdolle.

Lisätietoja johtoaluesopimuksesta saa kiinteistönvälittäjä Jussi Salomäeltä, 029 7031 0523.

RAKENNUKSET

Vesakko-tilalla voi erinomaisesti yhdistää isonkin perheen vapaa-ajan vieton ja metsätalouden harjoittamisen. Luonnon kauniilla tilalla on myös mainiot edellytykset metsän virkistyskäyttöön ja suojeluun.

Myyntikohde käsittää 14,9 hehtaarin metsätilan sekä lomarakennukset. Kiinteistö myydään ensisijaisesti yhtenä kokonaisuutena, mutta lomarakennuksista ja niille varattavasta tontista on mahdollisuus tehdä myös erillinen tarjous. Rakennusten hinta-arvio on 43 000 euroa.

Rakennuksista vanhempi, 1924 valmistunut mökki on aito ”mummonmökki” leivinuuneineen ja vintteineen. Hirsirakenteisen mökin energiansäästöä on vuosien saatossa parannettu mm. ikkunoiden vaihdolla ja lattian korjauksella.

Uudempi saunarakennus on valmistunut 1987. Pyöröhirsisessä rakennuksessa on sauna pukuhuoneineen, eteinen, tupakeittiö ja makuualkoovi. Saunarakennuksen lämmityksestä huolehtivat vuolukivinen leivinuuni ja suora sähkölämmitys. Saunan puolelle tulee vesijohto läheisestä kaivosta. Molempien, myös talvikäyttöön soveltuvien vapaa-ajan rakennusten suojana, on peltikatot.

Pihapiiristä löytyy myös upea puutarha mm. herukka- ja tyrnimarjapensaineen. Kasvimaalla voi kasvattaa perunaa, juureksia ja muita tuoretuotteita omaan ruokapöytään.

Muita piha-alueen rakennuksia ovat  grillikatos, talousrakennus ja puuliiteri, vanha sauna ja entinen navetta. Rakennusten tarkemmat tiedot löydät etuoven ilmoituksesta nro 92874.

METSÄ

Myyntikohde käsittää 14,9 hehtaarin metsätilan sekä lomarakennukset. Kiinteistö myydään ensisijaisesti yhtenä kokonaisuutena, mutta metsästä on mahdollisuus tehdä myös erillinen tarjous. Metsätilan hinta-arvio on 117 000 euroa.

Kohteesta laadittu metsäarvio perustuu Metsäkeskuksen avoimeen metsävaratietoon. Arvion tietoja ei ole tarkistusmitattu maastossa.

Huomioithan, että kuviotiedoissa näkyvä ’muu lehtipuu’ on pääosin arvokkaampaa rauduskoivua.

Metsäpalstan maapohja on pääosin tuoretta kangasmaata (MT) 12,3 ha. Lehtomaista kangasta (OMT) Vesakko-tilalla on metsäarvion mukaan 2,0 ha.

Puuston kehitysluokista uudistuskypsiä metsiköitä (04) on 6,7 ha (46%) ja varttuneita kasvatusmetsiköitä (03) 4,9 ha (34%). Nuoria kasvatusmetsiköitä (02) Vesakko-tilalla on metsäarvion mukaan 2,7 ha (19%%).

Puutavaralajeista kuusi- ja mäntytukkia on metsäarvion mukaan 1770 m3. Koivu-, kuusi- ja mäntykuitua tilalla kasvaa 1817 m3.

Kokonaispuuston määrä Vesakko- tilalla on arvion mukaan yhteensä 3631 m3 ja keskipuuston määrä huikeat 250 m3/ha.

 

Ajo-ohje Vesakko-tilalle 


Tee tarjous kohteesta

  • Pinta-ala14,93 ha
  • Metsätalousarvo159 000 EUR
  • Tarjoukset viimeistään08.11.2021 23:59
  • Kiinteistötunnus422-408-3-8
Tarjousaikaa jäljellä:
Tilavahti

Tilavahti

Tilaa tilavahtimme ja saat heti tietoa uusista kohteista! Tilavahti on täysin maksuton palvelu ja voit lopettaa sen milloin tahansa. Sähköpostiosoitteita ei käytetä muuhun kuin myytävistä kohteista tiedottamiseen.

Löydät kaikki kohteemme myös Facebookista.

EtusivuKohteetMetsätila Pohjois-Karjala, Lieksa Vesakko