Skip to content

Metsätila Päijät-Häme, Padasjoki Perämaa

  • Kiinteistötunnus576-413-1-17
  • Pinta-ala1,54 ha
  • Metsätalousarvo27 000 EUR
  • Tarjoukset viimeistään28.02.2022 23:59
Klikkaa kuvia isommaksi
Päijät-Hämeessä Padasjoella on nyt myytävänä todella upea ja puustoinen pikkusaari! Kirkasvetisellä Särsjärvellä sijaitseva 1,5 hehtaarin mäntyvaltainen saari sopii erinomaisesti jatkuvaan kasvatukseen tai vaikka kokonaan suojeltavaksi. Saarelle on mahdollista hakea poikkeamisluvalla rakennuspaikkaa kesämökille. Tässä mainio ostokohde ikiomaa ja luonnontilaista saarta etsivälle!

Kysy lisätietoa

Jussi Salomäki
Kiinteistönvälittäjä, LKV

Kuvaus

Perämaa-nimisen tilan pinta-ala on noin 1,5 hehtaaria ja se tunnetaan myös Särsjärven Isosaaren nimellä. Etäisyys Helsinkiin on noin kahden tunnin ajomatkan verran ja Hämeenlinnasta sekä Lahdesta Särsjärvelle ajaa noin tunnissa. Padasjoen kirkonkylä sijaitsee noin 7 kilometrin päässä.

Saarikiinteistölle on varattu oma venevalkama Särsjärven luoteiskulmassa, lahden pohjukassa. Soutuvenematka saareen on noin 400 metriä.

Särsjärvestä ei ole saatavilla mitattua syvyystietoa. Järveä ympäröivän maaston perusteella Särsjärvi saattaa etenkin olla saaren ympärillä syväkin. Virtavedet virtaavat ylemmältä Vähä Särsjärveltä ja laskevat Särsjärveltä Päijänteeseen. Särsjärvi kuuluu Etelä- ja Keski-Päijänteen kalatalousalueella Padasjoen reitin kalastusosakaskuntaan.

Saareen on mahdollista hakea rakentamiseen poikkeamislupaa.

Padasjoella on käynnistetty Tornimäen tuulivoimahanke, josta Hämeen ELY-keskus on 22.11.2021 tehnyt päätöksen ympäristövaikutusten arviointimenettelystä. Lisätietoja ABO Windin tuulivoimahankkeesta: https://www.abo-wind.com/fi/toiminta/tuulivoimakehitys/projektit/padasjoki.html

Metsäpalstan maapohja on tuoretta kangasta (MT). Puuston kehitysluokka on kokonaan uudistuskypsää. Puutavaralajeista pääosa on arvion mukaan mäntytukkia, yhteensä  noin 319 m3. Kokonaispuuston määrä Perämaan saaritilalla on arvion mukaan yhteensä 467 m3 ja keskipuuston määrä koko alalla 279 m3/ha.

Perämaa-tila sijaitsee Särsjärvellä Padasjoelta Hämeenlinnan suuntaan. Tieoikeus kohteelle kulkee Särsjärven pohjoispuolella ensin Syrjäntaantietä ja sitten Särsjärven tietä pitkin. Reitti ja kiinteistön rajat on merkitty oranssein kuitunauhoin. Kulkuyhteydet palstalle ovat siis mainiot.

Kohteen metsätalousarvo on arvion mukaan noin 14 500 euroa ja mahdollisen rakentamiseen soveltuvan alueen arvo noin 12 500 euroa.

 

Ajo-ohje kohteelle, venevalkamaan

 


Tee tarjous kohteesta

  • Pinta-ala1,54 ha
  • Metsätalousarvo27 000 EUR
  • Tarjoukset viimeistään28.02.2022 23:59
  • Kiinteistötunnus576-413-1-17
Tarjousaikaa jäljellä:
Tilavahti

Tilavahti

Tilaa tilavahtimme ja saat heti tietoa uusista kohteista! Tilavahti on täysin maksuton palvelu ja voit lopettaa sen milloin tahansa. Sähköpostiosoitteita ei käytetä muuhun kuin myytävistä kohteista tiedottamiseen.

Löydät kaikki kohteemme myös Facebookista.

EtusivuKohteetMetsätila Päijät-Häme, Padasjoki Perämaa